Novosti

Završen šestoaprilski turnir u Sarajevu

Golf klub Sarajevo je u sjajnim vremenskim uslovima ugostilo rekordan broj igrača na tradicionalnom golf turniru povodom Dana Grada. Turnir je okupio 70 igrača: 11 juniora koji su igrali dan ranije i 59 seniora.

Vanja Miralem i Zana Mujanović istakli su se kao najbolji među juniorima, a među seniorima, Mahir Kadrić je predvodio sa 31 poenom. Dok u neto seniorskoj kategoriji osvajač je Željko Ler.

Kod seniora nije bilo nekih većih iznenađenja pa je najbolju partiju odigrao Mahir Kadrić sa 31 poenom. Iza Mahira su Samir Smajić sa 30 poena i Tihomir Parlov sa 29 poena. Kod dama, a bilo ih je 10, najbolja je bila Ena Smajić sa 23 poena i polako se vraća u formu što će mnogo doprinijeti ženskom golfu u Bosni i Hercegovini. Drugo mjesto osvojila je Ester Fassol sa 20 poena dok je treće mjesto zauzela Azra Ibrahimbegović Spahić sa 15 poena. Sjajne partije su odigrali Mirjana Mirković (46 neto poena), Sanjin Avdić (44 poena), Tahir Hamzić (43 poena), Željko Ler (42 poena), Damir Hadžić i Velimir Žuržulović (po 40 poena) i skupina sa 39 poena neto: Ena Smajić, Miroslav Tomić, Azra Ibrahimbegović-Spahić i Edin Talić. Čestitamo.

Zlatan Muslimović je dominirao u kategorijama najdaljeg i najbližeg udarca, dok su nagrade za neto rezultate osvojili Mirjana Mirković, Sanjin Avdić i Željko Ler.

Sve čestitke pobjednicima i učesnicima na izvanrednoj organizaciji i igri na najstarijem golf igralištu u Bosni i Hercegovini.

Scroll to top