Novosti

CEDEVITA OPEN SARAJEVO

Cedevita Open Sarajevo, jedinstveni golf turnir u BiH, okuplja mlade igrače iz cijele regije, uzrasta od 6 do 19 godina!

Talentirane juniorke i juniori imaju priliku pokazati svoje golferske vještine, ali i upoznati vršnjake istih interesa iz cijele regije te njihove glavne gradove, razvijati sportski duh i širiti zajedničke golferske ambicije!Sve to moguće je uz Cedevitu koja potiče mlade sportaše i spaja generacije.

Vidimo se u Sarajevu na Cedevita Junior Golf Touru i radujemo se druženju na golf terenima!

Naši juniori u Zagrebu!

Ponosni smo na naše juniore! Danas želimo istaći izvanredne rezultate naših mladih golfera na Cedevita Junior Golf Tour u Zagrebu!

Sarah Tataragić osvojila je 1. mjesto u kategoriji juniorki (u15-u19), dok je Vanja Saračević osvojio 2. mjesto u kategoriji juniora (u6-u10). U kategoriji juniora (u11-u13), Vanja Miralem je osvojio 3. mjesto, dok je Emir Selmanagić zauzeo 9. mjesto. U kategoriji juniora (u14-u16), Anur Selmanagić je osvojio 3. mjesto, Feđa Baroš 7., Adian Festa 8., a Jan Selmanagić 11. mjesto. U kategoriji juniora (u17-u19), Dal Smajić je osvojio 5. mjesto, Kan Bizoović 8., a Faruk Pilav 10. mjesto.

Sa velikim zadovoljstvom trebamo pohvaliti igru juniora iz Zavidovića, a posebno Tarika Mujanovića i Tarika Đerzića koji su osvojili prvo odnosno treće mjesto za juniore (u17-u19) i Emu Šabanović koja je bila drugoplasirana u kategoriji juniorki (u15-u19).

Dok čekamo tabelu ukupnih ekipnih rezultata, želimo da čestitamo svim našim juniorima i juniorkama na izvanrednim rezultatima! Vaš trud i posvećenost su inspiracija za sve nas. Nastavite sjajiti na terenu!

Završen šestoaprilski turnir u Sarajevu

Golf klub Sarajevo je u sjajnim vremenskim uslovima ugostilo rekordan broj igrača na tradicionalnom golf turniru povodom Dana Grada. Turnir je okupio 70 igrača: 11 juniora koji su igrali dan ranije i 59 seniora.

Vanja Miralem i Zana Mujanović istakli su se kao najbolji među juniorima, a među seniorima, Mahir Kadrić je predvodio sa 31 poenom. Dok u neto seniorskoj kategoriji osvajač je Željko Ler.

Kod seniora nije bilo nekih većih iznenađenja pa je najbolju partiju odigrao Mahir Kadrić sa 31 poenom. Iza Mahira su Samir Smajić sa 30 poena i Tihomir Parlov sa 29 poena. Kod dama, a bilo ih je 10, najbolja je bila Ena Smajić sa 23 poena i polako se vraća u formu što će mnogo doprinijeti ženskom golfu u Bosni i Hercegovini. Drugo mjesto osvojila je Ester Fassol sa 20 poena dok je treće mjesto zauzela Azra Ibrahimbegović Spahić sa 15 poena. Sjajne partije su odigrali Mirjana Mirković (46 neto poena), Sanjin Avdić (44 poena), Tahir Hamzić (43 poena), Željko Ler (42 poena), Damir Hadžić i Velimir Žuržulović (po 40 poena) i skupina sa 39 poena neto: Ena Smajić, Miroslav Tomić, Azra Ibrahimbegović-Spahić i Edin Talić. Čestitamo.

Zlatan Muslimović je dominirao u kategorijama najdaljeg i najbližeg udarca, dok su nagrade za neto rezultate osvojili Mirjana Mirković, Sanjin Avdić i Željko Ler.

Sve čestitke pobjednicima i učesnicima na izvanrednoj organizaciji i igri na najstarijem golf igralištu u Bosni i Hercegovini.

Pehari za naše pobjednike!

Važno je istaknuti da je ovaj turnir oborio rekorde u broju sudionika, što ga čini najbrojnijim u historiji igrališta VF u Sarajevu. 
 
Nagrade za pobjednike bit će dodijeljene večeras nakon završetka turnira. 
 
Dobra igra! 

ŠESTOAPRILSKI TURNIR SA REKORDNIM BROJEM UČESNIKA!

Ovog vikenda, tradicionalnim šestoaprilskim turnirom, se zvanicno otvara golf sezona na igralistu VF Sarajevo. 
 
Organizator turnira, Golf klub Sarajevo, je izuzetno ponosan na odaziv rekordnog broja ucesnika. 
 
Učešce na turniru ce uzeti 69 golfera.
Od ukupnog broja ucesnika, njih 10 su juniori iz Golf klubova Sarajevo i Krivaja. 
 
Svima zelimo dobru igru na idealno pripremljenom igralistu.
Scroll to top